bicarasepi

Bicaraku bicara sepi...dengarkan jika sudi...kerana ia akan terus di sini....walau aku perlu berbicara sendiri..

Sunday, May 24, 2009

Hari Guru...kat Kings lak

Assalamualaikum..


Mula2 aku cam tak jadi pergi ke majlis sambutan Hari Guru..*kali nie kat hotel lak*. Ada keje la ..tp selepas aku mengadjust dan berbincang..berjaya juga untuk menghadiri majlis nie. Last year majlis nie diadakan kat Mahkota..tahun nie kat Kings....*mcm ade kena mengena ngan royal la plak ek?*

Hari Jumaat...as usual..balik cepat. Sempat lah aku turu mang 1 jam...*tu bukan nap tau*. Majlis bermula kul 3.00ptg. Aku malas tul nak drive ke sana. Tak koser tau nak cari parking bagai. Jarak hotel ngan umah aku tak la brape nak jauh...jadi aku menenggek le kereta kawan...hahahaha. Selalu gak aku tumpang kereta kawan aku nie...maklumlah kami nie kembang setaman...hiks.

Cikpah tetibe call beritau nak g cepat sikit. Mula2 janji nak g kul 2.30ptg..*dia tu AJK Bilik Guru*..dia cepatkan 10 minit. Aku tengah iron baju..dengan sepantas kilat aku siapkan menggosok then mandi n solat. Pastu aku pun menyiapkan diri aku n tunggu Cikpah kat depan umah. Kami terus pergi ke hotel dan sesampai kat sana...lum ramai yang ade pun.


sempat lagi tu...hehehe

ngan Cikpah...

bersama Cikpah n kawan2 yang lain..

Lebih kurang kul 3 lebih...majlis dimulakan. Pertama2nya..."KITE MAKAN DULU"...hehehe. Banyak gak makanan..tak la heavy sangat. Aku memang sengaja tak lunch dulu sebab nak belasah ape yang ade nanti...*buruk lantak ker?* kehkehkeh

Cikya punyer makanan..banyaknyaaaaaaaa...hiks


Sesudah makan2...besenya ada sessi ucapan. Tak per...yang penting ahkak dah makan ok...hiks
Pastu majlis penyampaian hadiah kepada mantan GB SKAK. Cikgu2 yang sambut besday dari bulan Jan - early June pun dapat adiah...aku jek tak dapat...huhuhu. tunggu jamuan akhir tahun la plak nanti. *Suzi!!!!..tak nak kat perkarangan sekolah tau!!...* over tau ahkak nie...hahaha


Pengerusi Bilik Guru sedang berucap..

Dalam pada tu ...aku n kawan2 yang lain berposing lagik. Gambo ngan Suzi tak der sebab dia tu bz giler..*next time yer Zie*

Alice...Lau...Choo....Cikya...Renu...Tilaga n Gowri..

Bila semua dah nak balik..baru lah nak mule sessi karaoke. Nama aku dipanggil...hahahaha. Aku naik ler pentas...berduet u!!. Aku belasah jek..mujur lagu tu lagu lama..*ahkak kan orang tua..mesti tau lagu tu*..hiks. "Dimana...suara burung kenari.".....redah jer!!.

posing ngan mantan GB..


Happening gak la ari tu..last but not least...aku bergambar ngan mantan GB sekolah aku..beramai2 gitu. Semoga mantan GB aku akan lebih bersemangat di sekolah barunya.


Wassalam

Tuesday, May 19, 2009

Hari Guru...kat sekolah

Assalamualaikum..

Semalam sekolah aku held sambutan Hari Guru...seronok giler..kawan2 aku ler. Aku?.seronok gak cuma semalam aku 'terkucil' sikit. Aku lebih banyak berehat kat bilik guru instead of bergumbira dengan yang lain2.

Majlis dijalankan pada jam 8.00 pagi...as usual..perhimpunan dalam dewan. Siksa aku nak menyusun murid2 aku nie sebab dewan tu tak brape nak besau..hiks. Enrolment murid sekolah aku adalah dalam 1300...dewan lak seciput..sian anak2 murid aku. Dah ramai cam tu...dengan siksa nak menyusun..dorang tak leh nak senyap. Cam nak terkuar anak tekak aku...hahahaha.
Guru2 lain dah ke depan...siap2 nak nyanyi...aku dok kat belakang sorang2 sebab kena kawal murid jangan over memekak. Tak per la....aku kan Ketua guru Displin...kan??

1/4 dari jumlah murid yang ade...


Lepas menyanyi...dorang salin baju nk bersukaneka laks. Aku amek gambo jek..malas nak salin2 baju. Suke bebeno kawan2 aku bersukaneka...dapat adiah tau...hiks

AJK PIBG pun ade..


Pastu kami masuk balik dewan...ade persembahan dari anak2 murid untuk kami. Berbakat rupernya anak2 murid aku. tapi satu dari persembahan yang menarik minat aku ialah...tarian india dari murid Tahun 2. Natasha namanya...dan aku dapat tahu dia pernah buat persembahan nie kat dalam rancangan pondok2 ...alahhhhhhhh yang ngan Abg Nabil tu..hiks. Korang tengok la aksi dia...hehehe



video

comel gilerrrr....akak suker!!

Selalunya....aku mesti ditanya...banyak tak dapat adiah? Dan jawapan aku...bese lerrrrr!! hiks.Semalam aku tak tau camner nak bawak adiah tu turun untuk dimasukkan ke dalam kereta...*bnyk sgt la konon* Terpaksalah aku minta tolong ngan anak2 murid ku yg lain.

sebahagian darinya...


Aku sempat la berposing ...ngan kengkawan... saje jek nak tunjuk baju seragam kitaorang...hahaha

eksyen kan?..


aku di tempat dudukku yang berselerak...hehehe

Tu jek la citer ari guru kat sekolah aku...banyak yang berlaku tp tak larat nak citer...hehehe

Wassalam

Saturday, May 16, 2009

Selamat Hari Warga Pendidik!!

Assalamualaikum..


SMS yg aku dapat dari seorang rakan seperjuangan sewaktu di Muo..

GURU...



Dalam ajarnya ade harapan..


dalam tegurnya ada doa..


dalam marahnya ada sayang..


dalam tawa ada mesranya..


dalam diam ada bijaksana..


dalam tangannya kita terbina..



sambungan dari satu lagi SMS yang aku terima lewat malam tadi.....


..berbahagialah menjadi guru..

kerana jika kerja kita..
disertai ketekunan jadi........bakti..
disertai ketulusan jadi .........budi..
disertai keikhlasan jadi ........amal..
disertai ketakwaan jadi ........iman..




Semoga redha dan rahmat ALLAH bersama mu selalu..



SELAMAT HARI GURU

"GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"

Wassalam...